Tuneluri fascinante

18 iul.

Tuneluri fascinante: „

Ne-am obisnuit cu tunelurile clasice, realizate din beton sau caramida si iluminate slab, prin care trecem rapid, traversand munti dintr-o parte in cealalta sau pur si simplu circuland pe sub pamant pentru a evita traficul de la suprafata. Iata ca aceste constructii pot lua forme cat se poate de neobisnuite, gratie imaginatiei inginerilor dar si nevoii de a crea o constructie functionala acolo unde natura se impotriveste.

Parcul National Sequoia, Statele Unite ale Americii

 
Parcul National Sequoia, Statele Unite ale Americii

 
Parcul National Sequoia, Statele Unite ale Americii
 

Unul dintre cele mai neobisnuite si inedite tuneluri este cel din Parcul National Sequoia din California, Statele Unite ale Americii. Tunelul este sapat in trunchiul unui arbore sequoia care s-a prabusit in anul 1937 iar administratorul parcului a stabilit sa nu-l ridice de pe drum. Si cum drumul trebuia deblocat intr-un fel, s-a decis taierea copacului si sapararea unui tunel cu o latime de 5,18 metri si inaltime de 2,44 metri.
 

Prairie Lights, Texas, SUA

 
Prairie Lights, Texas, SUA

 
Prairie Lights, Texas, SUA
 

Pentru o experienta extraordinara, stingeti farurile si bucurati-va de spectacolul de lumini din tunelul realizat in parcul american Lynn Creek. Milioanele de luminite de Craciun decoreaza drumul prin parc, formand cel mai lung tunel de lumini din lume.
 

Tunelul iubirii, Ucraina

 
Tunelul iubirii, Ucraina

 
Tunelul iubirii, Ucraina
 

Ucraina se poate mandri cu unul dintre cele mai fascinante tuneluri din lume. Nu este vorba de vreo capodopera a ingineriei, nici de ultimele tehnici in materie de constructie, ci de un tunel taiat in vegetatia de pe marginea liniei de tren. Trenurile si-au croit drum prin coroanele copacilor iar crengile s-au incovoiat, luand forma unui tunel veritabil.
 

Tunelul de sub raul Huangpu, China

 
Tunelul de sub raul Huangpu, China

 
Tunelul de sub raul Huangpu, China
 

De o frumusete suprarealista, ba chiar psihedelica, tunelul din Shanghai construit pe sub raul Huangpu este cu adevarat o experienta fascinanta. Are o lungime de 647 metri si, parcurgandu-l de la un capat la altul, aveti impresia ca treceti printr-o capsula a timpului cu viteza luminii.
 

Tunel prin casa in Houston, SUA

 
Tunel prin casa in Houston, SUA

 
Tunel prin casa in Houston, SUA
 

Imaginatia nu are limite. Doi artisti din Houston, SUA au creat un tunel din placi de carton care trece prin casa si ajunge in curtea din spatele cladirii. De alftel, casa a fost folosita vreme indelungata ca spatiu pentru expozitii si cursuri de arta si, in prezent, proprietarii au hotarat sa o darame si sa reconstruiasca o cladire mai mare. In semn de adio, artistii au creat tunelul denumit Inversion ce reproduce o gaura neagra care atrage in interiorul ei materia din univers.
 
 

Tunelul Wisteria, Japonia

 
Tunelul Wisteria, Japonia

 
Tunelul Wisteria, Japonia
 

Gradina Kawachi Fuji din Japonia este bogata in plante ornamentale, cu sau fara flori. Wisteria este una dintre ele. Originara din China si Japonia, wisteria a fost plantata de-o parte si de alta a aleii din gradina si, mai apoi, dirijata pe stalpi metalici pentru a crea forma unui tunel. Efectul este spectaculos. Inflorescentele lila si albe curg din asa-zisul plafon al tunelului, incantand vizitatorii care se plimba relaxati prin parc.


 

Tunelul subacvatic din L’Oceanografic, Valencia, Spania

 
Tunelul subacvatic din LOceanografic, Valencia, Spania

 
Tunelul subacvatic din L’Oceanografic, Valencia, Spania
 

Daca ajungeti la Valencia, nu ratati parcul marin din cadrul complexului de arte si stiinte. Pe o suprafata de 111 000 metri patrati sunt adunate diverse specii de animale, marine si terestre. Parcul acvatic reproduce habitatul mediteranean, oceanele artice, insulele tropicale, temperaturile de la Marea Rosie si este dotat cu un delfinariu, o gradina cu peste 80 de specii de plante, dar si un tunel subacvatic spectaculos. Parcurgandu-l de la un capat la altul, veti trai o experienta fascinanta. Sunteti inconjurati de milioane de litri de apa in care traiesc pesti, rechini agresivi, balene, lei de mare si morse.

roportal.ro

(Via „Fii lumina acolo unde esti !”.)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: